Esencja smaku Roberta Sowy

Książka kucharska jakiej nie było! Robert Sowa, szef kuchni hotelu Jan III Sobieski, kucharz Polskiej Reprezentacji w Piłce Nożnej, laureat Oskara Kulinarnego postanowił podzielić się swoimi kulinarnymi sekretami.

Arcysmaczne i nowatorskie przepisy. Potrawy lekkie i zdrowe, wyrafinowane i takie, które przygotowuje się w chwilę, a wszystkie podane w taki sposób, by nie tylko doskonale smakowały, ale i cieszyły oczy. Wspaniałe zdjęcia, mistrzostwo stylizacji kulinarnej, tysiące smaków, które zadowolą najwybredniejsze podniebienie.

To również opowieść o karierze kucharskiej Roberta Sowy, o "Gotowaniu na antenie", wielkiej przygodzie z hotelem Jan III Sobieski oraz o piłkarskiej reprezentacji narodowej wymagającej potraw nie tylko wyjątkowo smacznych, ale i zdrowych. A wyniki kadry świadczą o tym, że udało mu się to z nawiązką - drugi z rzędu awans do mistrzostw świata wywalczony za kadencji kucharskiej Roberta Sowy.

Reklama

Ponadto w tej książce znajdują się wywiady z innymi mistrzami kuchni, dziennikarzami, gwiazdami muzycznej sceny, dziennikarzami, trenerami i piłkarzami.

Jeśli tylko jesteś ciekawa fascynującej kuchni fuisine, lubisz dobrze i zdrowo zjeść, a także widzisz w potrawach dzieło sztuki, jest to książka dla ciebie!

Zobacz przepisy:

Pierogi z łososiem norweskim i suszonymi pomidorami
Śledź norweski z bazyliowym pesto, brokułami i małżami
Łosoś norweski marynowany w miodzie i musztardzie z jabłkami i rozmarynem
Zupa z dorsza norweskiego
Wątróbki cielęce z sałatą i malinowym sosem vinaigrette
Śledź norweski w pikantnej panierce z sosem jogurtowo-orzechowym

Wydawnictwo Jacek Santorski & co
Dowiedz się więcej na temat: szef kuchni | kuchnia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy