Na szlaku smaku: Pasta z makreli

Pasta z makreli - proste danie od Darka Kuźniaka /INTERIA.PL
Reklama

Darek Kuźniak powraca na łamy Interii! Znany z Top Chefa, Azja Express, czy Hell's Kitchen kucharz znów zaskoczy was swoimi propozycjami i poda przepisy na autorskie dania, łączące inspiracje z wielu stron świata. Na początek danie niezwykle proste - pasta z makreli dla czterech osób.

Pasta z makreli - 4 porcje

Składniki:

Makrela wędzona, 150 g

Jajko ugotowane na twardo, 1 sztuka

Majonez, 2 łyżki

Szczypiorek, ½ pęczka

Pieprz czarny, szczypta

Sól, szczypta

Ogórki konserwowe , 4 sztuki

Wykonanie:

Makrelę obierz ze skóry, usuń ości i przełóż mięso do miski. Następnie pokrój drobno jajko. Jajko przełóż do miski z makrelą. Dodaj majonez i drobno posiekany szczypiorek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj pastę widelcem. Podawaj pastę na żytnim pieczywie z pokrojonym w plasterki ogórkiem konserwowym.

Reklama


INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy