czerwone mięso
- Wszystkie (4)
- Artykuły (4)
Artykuły (4)
-
Wystarczą dwa plasterki, żeby zwiększyć ryzyko poważnej choroby
- Środa, 21 sierpnia (16:18)
Naukowcy przekonują, że szynka na kanapce to niekoniecznie dobry pomysł. Jak wynika z nowego badania, już dwa plasterki dziennie mogą zwiększyć ryzyko zachorowania na cukrzycę typu 2 o...cukrzyca, czerwone mięso -
Trzy plasterki bekonu dziennie zwiększają ryzyko zachorowania na raka
- Wtorek, 23 kwietnia 2019 (04:07)
-
Alergeny w czerwonym mięsie przyczyniają się do chorób serca
- Środa, 20 czerwca 2018 (13:25)
-
Nie przesadzaj z czerwonym mięsem
- Poniedziałek, 17 lutego 2014 (10:01)
Okazuje się, że czerwone mięso nie jest takie zdrowe, jak może się wydawać. Nadmierne jego spożycie może skutkować poważnymi chorobami.czerwone mięso, dieta