Wystarczą dwa plasterki, żeby zwiększyć ryzyko poważnej choroby

Wygląda zdrowo? Nic z tego, szynka zwiększa ryzyko cukrzycy
Wygląda zdrowo? Nic z tego, szynka zwiększa ryzyko cukrzycy123RF/PICSEL
Nasze badania dostarczają jak dotąd najbardziej kompleksowych dowodów na związek między spożywaniem przetworzonego i nieprzetworzonego mięsa czerwonego a wyższym ryzykiem cukrzycy typu 2 w przyszłości. Popieramy zalecenia dotyczące ograniczenia spożycia przetworzonego mięsa i nieprzetworzonego mięsa czerwonego w celu zmniejszenia liczby przypadków cukrzycy typu 2 w populacji
piszą autorzy.

Mięso musi zniknąć z naszej diety?

Eksperci nie mają wątpliwości. Trzeba działać

Astronauci utknęli na ISS. W jakich warunkach spędzą kilka miesięcy?© 2024 Associated Press