Francuski automat do pieczywa
Francuzi, jak wiemy lubują się w bagietkach, croissantach i ogólnie w pieczywie. Teraz jednak przeszli samych siebie (a nawet Japończyków ;)), dzięki automatowi do świeżego chleba. Tak, pieczywo jest wypiekane w jego wnętrzu po tym jak wrzucisz monetę. Zresztą zobaczcie wideo.
Francuzi, jak wiemy lubują się w bagietkach, croissantach i ogólnie w pieczywie. Teraz jednak przeszli samych siebie (a nawet Japończyków ;)), dzięki automatowi do świeżego chleba. Tak, pieczywo jest wypiekane w jego wnętrzu po tym jak wrzucisz monetę. Zresztą zobaczcie wideo.
Całość procesu trwa około półtorej minuty (60 sekund na wypiekanie, 30 sekund na chłodzenie) - od wrzucenia 1 euro do odebrania ciepłego jeszcze chleba. Dzięki dotykowemu ekranowi możemy śledzić dokładnie każdy z etapów wypieku.
Niby fajnie, ale walory smakowe takiego wypieku-instant ponoć pozostawiają jeszcze wiele do życzenia.