kuchnia
Artykuły (125)
-
Sprzęt AGD w nowoczesnej kuchni – co i dlaczego wybrać?
- Czwartek, 28 marca 2019
Nasze upodobania kulinarne sprawiają, że również potrzeby i oczekiwania względem nowoczesnych urządzeń ulegają ciągłym zmianom. Coraz popularniejsze są innowacyjne rozwiązania – a może to...kuchnia, sprzęt AGD -
Kurczak w imbirowej marynacie
- Poniedziałek, 19 listopada 2018 (11:17)
Miłośników niedzielnego obiadu i pieczonego kurczaka zainspiruje potrawa z kurczaka w marynacie ze świeżego imbiru. Aromatyczny i wykwintny kurczak zaspokoi nawet wybredne gusta.kuchnia -
Rosół odchudzający. Smak umami zmniejsza apetyt
- Wtorek, 10 lipca 2018 (11:39)
Na odchudzanie najlepszy... rosół? Naukowcy z Beth Israel Deaconess Medical Center potwierdzają na łamach czasopisma "Neuropsychopharmacology", że zawarty w bulionie kwas glutaminowy...kuchnia -
Męskie grillowanie. Rosyjski szaszłyk
- Czwartek, 10 maja 2018 (10:06)
Rosjanie uwielbiają grillować. Weekend na działce to dla nich świętość. Co najczęściej trafia na rosyjski ruszt?kuchnia -
Męskie grillowanie. Jaki grill na majówkę?
- Piątek, 27 kwietnia 2018 (12:11)
Grillowanie to ulubiona forma spędzania wolnego czasu aż 66 proc. Polaków. Z roku na rok wiele się jednak zmienia w trendach, a z grillami węglowymi zaczęły konkurować gazowe i...kuchnia -
Męskie grillowanie. Ćevapčići
- Środa, 25 kwietnia 2018 (11:45)
Ćevapčići to jedna z najpopularniejszych potraw na Bałkanach. Warto ją przenieść na polski grunt. Tym bardziej, że posiada wiele ciekawych odmian.kuchnia -
Mucha w zupie? Wcale nie taki zły pomysł
- Czwartek, 15 marca 2018 (07:42)
Przysłowiowa mucha w zupie, choć wciąż jest synonimem braku higieny w placówce gastronomicznej, to wraz z docieraniem do Europy azjatyckich trendów kulinarnych zaczyna być elementem posiłku.kuchnia -
Gofry po męsku
- Środa, 4 października 2017 (00:06)
Prawda jest jedna i niezaprzeczalna – dla płci pięknej nie ma nic bardziej seksownego niż… mężczyzna w kuchni. Chcesz zdobyć serce swojej wybranki? Odpowiedź jest prosta – gofry!...kuchnia -
Polski obiad? Jego podstawą nadal mięso i ziemniaki
- Czwartek, 16 czerwca 2016 (10:17)
Niemal 50 proc. Polaków na obiad je mięso, a 42 proc. ziemniaki. Po kasze sięga zaledwie około 2 proc. z nas, zaś po rybę wciąż niecałe 4 proc. Na śniadanie ponad 84 proc. wybiera...kuchnia -
6300 kalorii i 30 cm wysokości - iście zabójczy burger
- Wtorek, 15 marca 2016 (17:41)
Każdy jego kęs zwiększa szanse na przedwczesny atak serca. Mimo to chętnych na zmierzenie się z tym gigantem nie brakuje. Nie wszyscy wychodzą z tej batalii z tarczą...kuchnia, kalorie -
5 superfoods, które warto jeść jesienią i zimą
- Wtorek, 19 stycznia 2016 (10:00)
Sezon jesienno-zimowy to czas, gdy wybór świeżych, smacznych warzyw i owoców jest ograniczony. Wystarczy jednak odrobina kreatywności w kuchni, a z dostępnych ogólnie świeżych warzyw i...kuchnia -
Królik w winie ze śliwką
- Poniedziałek, 4 stycznia 2016 (10:56)
Mało tłuszczu i niska zawartość cholesterolu to niektóre z zalet króliczego mięsa. Tym, którzy chcieliby przełamać klasyczny repertuar obiadowy, Marieta Marecka, mistrzyni kulinariów,...kuchnia