Era ucztowania. W epoce brązu organizowali wielkie wyżerki

Ludzie epoki brązu przez dziesięciolecia regularnie przyprowadzali setki świń i bydła na te same miejsca, często pokonując setki kilometrów (zdj. poglądowe)
Ludzie epoki brązu przez dziesięciolecia regularnie przyprowadzali setki świń i bydła na te same miejsca, często pokonując setki kilometrów (zdj. poglądowe)WikimediaWikimedia Commons
W czasie niestabilności klimatycznej i gospodarczej ludzie w południowej Wielkiej Brytanii zwracali się ku ucztom. Jestem przekonany, że te zgromadzenia odgrywały bardzo ważną rolę w tworzeniu poczucia wspólnoty w trudnych czasach

Różne społeczności, różne smaki

Ludzie z Potterne i Runnymede organizowali duże zgromadzenia i przyjmowali gości z zewnątrz, podczas gdy mieszkańcy East Chisenbury starali się korzystać z lokalnych zasobów. Każda mała społeczność reaguje na czas niestabilności inaczej.

Archeolodzy odkrywają pochodzenie zwierząt

Mówimy o milionach kości, potencjalnie setkach tysięcy zwierząt
mówi Madgwick.

Zobacz również:

    Premier RP: 19 naruszeń przestrzeni powietrznej, ale nie są to ostateczne danePolsat NewsPolsat News
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?