Tak smakuje prawdziwy polski pączek w pierwszej otwartej pączkarni w Tokio

W Tokio otwarto pierwszą pączkarnię! Nowa restauracja serwuje również inne specjały polskiej kuchni. Nasz znajomy, Emil Truszkowski, miał przyjemność zjeść tam pączka. Zobaczcie, czy mu smakowały i co myśli o tym pomyśle.

Może Was to zdziwi, ale w stolicy Japonii, Tokio, nie ma prawdziwej polskiej restauracji. Teraz sytuacja się zmieniła. Lukę tą wypełniła Japonka, Pani Meiko Sakamoto, która od kilku otworzyła właśnie restaurację, która serwuje nie tylko smaczne, polskie pączki, ale również inne specjały naszej kuchni.

Jeśli planujecie wpaść do Tokio, to koniecznie uwzględnijcie w swoim planie zwiedzania restaurację o nazwie Ponchikiya, która po japońsku znaczy Pączki. Tymczasem zobaczcie, jak Emilowi smakowały nasze specjały w wielkim Tokio.

Źródło: GeekWeek.pl/Aiko & Emil/YouTube / Fot. Aiko & Emil/YouTube

Reklama
Geekweek
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy