"Szokujące potrawy" w Singapurze

Zupa z ptasich gniazd, deser z najbardziej śmierdzącego owocu na ziemi a może barani mózg? Jakich "Szokujących potraw" można spróbować w Singapurze? Zapraszamy w kulinarną podróż po najdziwniejszych kuchniach świata!

W drugim odcinku serii szokujące potrawy prowadzący zawitał do Singapuru
W drugim odcinku serii szokujące potrawy prowadzący zawitał do Singapurumateriały prasowe

Premierowy cykl kanału Travel Channel zabierze widzów na niezwykłą wyprawę. Ruszymy tropem szokujących potraw, nieznanych Polakom z ich rodzimych stołów.

Singapur to państwo-miasto, które nie tylko zachwyca, ale przede wszystkim szokuje i zaskakuje. Antropolog Jarek Nowak wybierze się tam, by poszukać najdziwniejszych potraw i prawdziwych przysmaków kuchni azjatyckiej.

Degustację lokalnych specjałów rozpocznie od zupy z ptasich gniazd, uważanej przez miejscowych za największy rarytas.

Głównym składnikiem dania jest suszona ślina jaskółek o niezwykłych właściwościach zdrowotnych. Za porcję takiej zupy trzeba naprawdę słono zapłacić...

Na talerzu prowadzącego znajdzie się też barani mózg i głowa rekina, a na osłodę smakowych doznań - deser z duriana, czyli najbardziej śmierdzącego owocu świata.

Czy Jarek stanie na wysokości zadania i spróbuje tych szokujących potraw? Co jeszcze znajdzie się w jego menu?

Premiera Travel Channel: 8 czerwca, sobota, godz. 10.50

Emisja TVN: 10 czerwca, poniedziałek, godz. 22.30

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas