Jak pozbawić kurczaka kości w 2 sekundy
Współczesny przemysł jest naprawdę niesamowity - maszyny są zdolne wykonywać pracę, która wcześniej zajmowała człowiekowi dni/godziny/minuty w zaledwie kilka sekund. Tak też jest w przypadku pozbawiania kości kurczaków. Zobaczcie niesamowitego robota, który robi to w 2 sekundy.
Współczesny przemysł jest naprawdę niesamowity - maszyny są zdolne wykonywać pracę, która wcześniej zajmowała człowiekowi dni/godziny/minuty w zaledwie kilka sekund. Tak też jest w przypadku pozbawiania kości kurczaków. Zobaczcie niesamowitego robota, który robi to w 2 sekundy.
Maszyna Mayekawa radzi sobie z 1500 kurczaków na godzinę - czyli robi to 10 razy szybciej niż nawet najbardziej zdolny rzeźnik. Została ona wyposażona w specjalny system przetwarzania obrazu, dzięki czemu może ona dostosowywać ruchy ostrzy do każdego kurczaka z osobna - dzięki czemu może ona odzyskać całe mięso. Dodatkowo cały proces jest niezwykle higieniczny. Tak to wygląda w akcji:
A tak dla porównania robi to mistrz kuchni z wieloletnim doświadczeniem:
Cóż, znowu musimy to powiedzieć - roboty 1 - ludzie 0 ;)