Jak pozbawić kurczaka kości w 2 sekundy

Współczesny przemysł jest naprawdę niesamowity - maszyny są zdolne wykonywać pracę, która wcześniej zajmowała człowiekowi dni/godziny/minuty w zaledwie kilka sekund. Tak też jest w przypadku pozbawiania kości kurczaków. Zobaczcie niesamowitego robota, który robi to w 2 sekundy.

Współczesny przemysł jest naprawdę niesamowity - maszyny są zdolne wykonywać pracę, która wcześniej zajmowała człowiekowi dni/godziny/minuty w zaledwie kilka sekund. Tak też jest w przypadku pozbawiania kości kurczaków. Zobaczcie niesamowitego robota, który robi to w 2 sekundy.

Współczesny przemysł jest naprawdę niesamowity - maszyny są zdolne wykonywać pracę, która wcześniej zajmowała człowiekowi dni/godziny/minuty w zaledwie kilka sekund. Tak też jest w przypadku pozbawiania kości kurczaków. Zobaczcie niesamowitego robota, który robi to w 2 sekundy.

Maszyna Mayekawa radzi sobie z 1500 kurczaków na godzinę - czyli robi to 10 razy szybciej niż nawet najbardziej zdolny rzeźnik. Została ona wyposażona w specjalny system przetwarzania obrazu, dzięki czemu może ona dostosowywać ruchy ostrzy do każdego kurczaka z osobna - dzięki czemu może ona odzyskać całe mięso. Dodatkowo cały proces jest niezwykle higieniczny. Tak to wygląda w akcji:

Reklama

A tak dla porównania robi to mistrz kuchni z wieloletnim doświadczeniem:

Cóż, znowu musimy to powiedzieć - roboty 1 - ludzie 0 ;)

Geekweek
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy