Koniec z płaczem podczas krojenia cebuli
Płyną Wam łzy i pieką oczy, gdy przyrządzacie obiad i kroicie cebulę? Nikt tego nie lubi, ale już niedługo to przejdzie do historii, bowiem naukowcy wyhodowali cebule, które nie wywołują reakcji płaczu.
Płyną Wam łzy i pieką oczy, gdy przyrządzacie obiad i kroicie cebulę? Nikt tego nie lubi, ale już niedługo to przejdzie do historii, bowiem naukowcy wyhodowali cebule, które nie wywołują reakcji płaczu.
Atutem nowej cebuli z Nowej Zelandii jest również fakt, że podobnie jak czosnek, likwiduje ryzyko dojścia do zapalenia płytek krwi, czyli powstawania zatorów i czopów w naczyniach krwionośnych.
Jakby tego było mało, zmodyfikowana cebula posiada ogólne właściwości przeciwzapalne, podobnie jak jej tradycyjna wersja, więc jej spożywanie będzie dobre dla naszego zdrowia.
Tymczasem zobaczmy co możemy uczynić by nie płakać przy obieraniu i krojeniu cebuli.