Xamaleón - lody, które zmieniają kolor

Za oknem panują mordercze upały, więc jakoś musimy się chłodzić, by nie przegrzać organizmu. Oprócz chłodnych napojów, których powinniśmy pić po kilka litrów dziennie, najlepszym schładzaczem są oczywiście lody.

Za oknem panują mordercze upały, więc jakoś musimy się chłodzić, by nie przegrzać organizmu. Oprócz chłodnych napojów, których powinniśmy pić po kilka litrów dziennie, najlepszym schładzaczem są oczywiście lody.

Za oknem panują mordercze upały, więc jakoś musimy się chłodzić, by nie przegrzać organizmu. Oprócz chłodnych napojów, których powinniśmy pić po kilka litrów dziennie, najlepszym schładzaczem są oczywiście lody.

Manuel Linare, trzydziestosiedmioletni fizyk z Hiszpanii, postanowił nieco urozmaicić wrażenia płynące z konsumpcji mroźnych przysmaków. Otóż stworzył lody, które ochrzcił wymowną nazwą Xamaleón. Tak, dobrze myślicie, lody potrafią zmieniać kolor, gdy się roztapiają.

Zamrożony przysmak powstał z naturalnych składników, a dokładnie z kakao, truskawek, bananów, migdałów, pistacji, karmelu i wanilii. Tak więc Xamaleón, o samku tutti-frutti, stał się niezwykle popularny w Barcelonie.

Reklama

Inspiracją dla Manuela, stał się fizyk Charlnie Harry Francis, którzy jakiś czas temu przygotował lody o smaku Viagry. Teraz Hiszpan planuje rozszerzenie swojej działalności na inne kraje Europy, więc już niedługo mogą one trafić do Polski. Zobaczcie Xamaleóna w akcji, na powyższym filmie.

 

Geekweek
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy