Sernik wydrukowany w 3D to przyszłość zaopatrzenia w żywność

Drukowanie żywności to przyszłość żywienia
Drukowanie żywności to przyszłość żywienia123RF/PICSEL

Sernik z drukarki 3D

Ponieważ drukowanie żywności 3D jest wciąż rodzącą się technologią, potrzebuje ekosystemu branż wspierających, takich jak producenci wkładów do żywności, pliki przepisów do pobrania oraz środowisko, w którym można tworzyć i udostępniać te przepisy. Możliwość dostosowania sprawia, że jest szczególnie praktyczny na rynku mięsa roślinnego, gdzie tekstura i smak muszą być starannie opracowane, aby naśladować prawdziwe mięso.
powiedział Blutinger

Indywidualne odżywianie

Badanie podkreśla również, że drukowane potrawy będą prawdopodobnie wymagały nowych kompozycji składników i struktur ze względu na inny sposób „montażu” żywności. Potrzeba jeszcze wiele pracy, aby zebrać dane, modelować i optymalizować te procesy.
powiedział Lipson
Ukraina: Za linią frontu firmy dostosowują się do wojnyDeutsche WelleDeutsche Welle