Golden Giant: Trzy kilogramy perfekcyjnego burgera

Będzie kosztował równowartość 100 tysięcy jenów, czyli nieco ponad 3400 zł, a jego przygotowaniem zajmie się mistrz kuchni ekskluzywnego tokijskiego hotelu Grand Hyatt. Danie o średnicy 25 centymetrów będzie składało się z dwóch rodzajów najwyższej jakości wołowiny - amerykańskiej i japońskiej Kuroge Wagyu - oraz dodatków w postaci foie gras, sera cheddar, pomidorów koktajlowych (oczywiście z Japonii!) i sosu Ailloli. Dlaczego w ogóle ktoś zdecydował się na "skomponowanie" tego gigantycznego burgera? Odpowiedź brzmi: z okazji ustąpienia japońskiego cesarza Akihito. Stąd też jego nazwa - "Złoty gigant". Kucharze stojący za tym nietypowym hołdem przekonują, że swoje danie - choć dostępne tylko dla wybranych - dedykują całej Japonii.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy