Cheeseburger w kwasie solnym

W Periodic Table of Videos - serii na YouTube profesora Martyna Poliakoffa oraz jego kolegów z Uniwersytetu Nottingham - pojawiło się właśnie nowe nagranie, w którym chemicy prowadzą eksperyment o zabarwieniu biologiczno-żywnościowym. Zanurzają w kwasie solnym - a więc takim jaki występuje w naszym żołądku - cheeseburgera z popularnej sieci fast-foodów. Efekt? Niezbyt apetyczny.

W Periodic Table of Videos - serii na YouTube profesora Martyna Poliakoffa oraz jego kolegów z Uniwersytetu Nottingham - pojawiło się właśnie nowe nagranie, w którym chemicy prowadzą eksperyment o zabarwieniu biologiczno-żywnościowym. Zanurzają w kwasie solnym - a więc takim jaki występuje w naszym żołądku - cheeseburgera z popularnej sieci fast-foodów. Efekt? Niezbyt apetyczny.

W Periodic Table of Videos - serii na YouTube profesora Martyna Poliakoffa oraz jego kolegów z Uniwersytetu Nottingham - pojawiło się właśnie nowe nagranie, w którym chemicy prowadzą eksperyment o zabarwieniu biologiczno-żywnościowym.

Zanurzają w kwasie solnym - a więc takim jaki występuje w naszym żołądku - cheeseburgera z popularnej sieci fast-foodów. Efekt? Niezbyt apetyczny.

Geekweek
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama