Czekoladowy hotel Karla Lagerfelda
Ekscentryczny projektant mody - Karl Lagerfeld, w porozumieniu z producentem lodów Magnum, zaprojektował hotel zrobiony całkowicie z ... czekolady.
Ekscentryczny projektant mody - Karl Lagerfeld, w porozumieniu z producentem lodów Magnum, zaprojektował hotel zrobiony całkowicie z ... czekolady.
Tym razem Karl Lagerfeld zaprojektował coś naprawdę "smakowitego", a mianowicie hotel cały z czekolady!
Jest to owoc współpracy projektanta i producenta lodów Magnum, który został stworzony, żeby uczcić wprowadzenie na rynek nowych smaków - Magnum Ecuador i Ghana wykonywanych ze specjalnie selekcjonowanych owoców kakaowca rosnącego jedynie w tych rejonach.
Do zrobienia hotelu zaprojektowanego przez Karla i wykonanego przez francuskiego mistrza czekolady - Patricka Rogera, wykorzystano 10,5 tony czekolady. Ciekawostką jest fakt, że osobą leżącą na łóżku w wyzywającej pozie jest muza Lagerfelda - Baptise Giabiconi.
Jak twierdzi projektant: - Tworzenie Magnum Chocolate Suite to była prawdziwa przyjemność. Moim celem było połączenie tradycji i nowoczesności, by powstało coś naprawdę niezapomnianego.