Sushi na ziarnku ryżu

Hironori Ikeno, który posiada restaurację w starej dzielnicy Tokio Nohachi, jest prawdziwym mistrzem w robieniu sushi. A jego popisowym daniem jest mikroskopijne sushi wykonane na pojedynczym ziarnku ryżu - idealne dla wszystkich smakoszy dbających o linię.

Hironori Ikeno, który posiada restaurację w starej dzielnicy Tokio Nohachi, jest prawdziwym mistrzem w robieniu sushi. A jego popisowym daniem jest mikroskopijne sushi wykonane na pojedynczym ziarnku ryżu - idealne dla wszystkich smakoszy dbających o linię.

Hironori Ikeno, który posiada restaurację w starej dzielnicy Tokio Nohachi, jest prawdziwym mistrzem w robieniu sushi. A jego popisowym daniem jest mikroskopijne sushi wykonane na pojedynczym ziarnku ryżu - idealne dla wszystkich smakoszy dbających o linię.

Wszystko zaczęło się od żartu jednego z klientów, po którym pan Ikeno zaczął zastanawiać się jak bardzo uda mu się zminiaturyzować słynną na całym świecie japońską potrawę. Obecnie wykonanie mikroskopijnego sushi zajmuje mu około 5 minut, a więc 5 razy dłużej niż stworzenie potrawy o bardziej klasycznych wymiarach. Sushi na ziarnku ryżu ma jednak swoich amatorów, którzy twierdzą, że pomimo niewielkiego rozmiaru jest ono tak samo pełne smaku jak większa wersja.

Reklama
Geekweek
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy