Po zezwoleniu na dzieleni się danymi z daną aplikacją, użytkownicy korzystający z iOS 13 będą mogli sprawdzić, gdzie śledziła ona ich aktywność. Tym samym oprogramowanie Apple pozwoli na łatwe i szybkie ograniczenie wspomnianego procederu. Sama opcja będzie jedynie dostępna na mobilnym systemie Apple. Inne sprzęty z jabłkiem w logo jej nie otrzymają.
Nowa funkcjonalność ma najbardziej sprawdzić się w przypadku świeżo zainstalowanych aplikacji.









