Reklama

Netflix i autoplay zwiastunów. Jak to wyłączyć w aplikacji w telewizorze?

Autoplay zwiastunów w Netflixie podczas przeglądania strony głównej to funkcja, na którą użytkownicy serwisu narzekają od lat. Szukanie nowego filmu lub serialu do obejrzenia wiąże się z głośnymi dźwiękami, a często i z psuciem frajdy z oglądania danej produkcji, bo zwiastun zdradza czasem zbyt wiele z fabuły. Istnieje jednak prosty sposób, żeby wyłączyć tę funkcję. Jak to zrobić?

  • Netflix po wprowadzeniu autoodtwarzających się zwiastunów spotkał się z wyjątkowo skrajnymi opiniami. 
  • Jednym widzom to rozwiązanie nie przeszkadzało, inni tę funkcję nawet chwalili, jednak większości abonentów ten rodzaj reklamy nie przypadł do gustu i szukali oni odpowiedzi na pytanie, czy da się wyłączyć autoplay zwiastunów w serwisie Netflix i jak to zrobić.

Jakiś czas temu Netflix spełnił prośby wielu użytkowników i ma już opcję wyłączenia automatycznego odtwarzania zapowiedzi materiałów

Reklama

Jak wyłączyć autoplay zwiastunów w Netflix?

Od teraz opcja ta jest w pełni konfigurowalna i użytkownik Netfliksa sam może zadecydować, czy chce, by fragmenty filmu lub serialu włączały się automatycznie, zaraz po najechaniu na przypisany do nich boks, czy jednak woli w ciszy i spokoju wybrać tytuł, z którym spędzi wieczór.

Oto jak wyłączyć lub włączyć autoodtwarzanie zwiastuna filmu lub serialu w serwisie Netflix:

  1. Zaloguj się do serwisu Netflix z przeglądarki internetowej.
  2. Wybierz menu opcję "Zarządzaj profilami".
  3. Wybierz profil, który chcesz zaktualizować.
  4. Zaznacz lub odznacz opcję "Automatyczne odtwarzanie podglądów na wszystkich urządzeniach".

Ważną informacją jest również taka, że przy wyborze opcji zostaniecie poinformowani, że zmiana może zadziałać z opóźnieniem. W celu przyspieszenia jej realizacji zaleca się przelogowanie z konta na konto - po tym zabiegu, wybrana opcja powinna już zostać wdrożona.

Wprowadzone zmiany obejmą wszystkie urządzenia korzystające z danego profilu. Oznacza to, że wyłączenie autoodtwarzania na komputerze deaktywuje tę opcję również na urządzeniach mobilnych oraz telewizorach sparowanych z naszym kontem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy