Męskie grillowanie: Szczur z rożna

W Polsce na rożnie króluje kiełbasa, w Japonii węgorz, albo drób. W Kenii drób na ostro, albo kozina. W Brazylii grill nie obejdzie się bez wołowiny, a na głębokiej wsi kapibary. W Tajlandii, Kambodży i niektórych rejonach Chin i Indii prawdziwym przysmakiem jest wiejski szczur w ostrej marynacie.

article cover
East News

Męskie grillowanie: Szczur z rożna

W Polsce na rożnie króluje kiełbasa, w Japonii węgorz, albo drób. W Kenii drób na ostro, albo kozina. W Brazylii grill nie obejdzie się bez wołowiny, a na głębokiej wsi kapibary. W Tajlandii, Kambodży i niektórych rejonach Chin i Indii prawdziwym przysmakiem jest wiejski szczur w ostrej marynacie.

W niektórych, bardziej turystycznych, rejonach szczura z rożna trzeba czekać nawet godzinę w kolejce! Przysmak ten cieszy się ogromną popularnością i przebija nawet mięso wieprzowe i drób!East News
Dla Polaków przyzwyczajonych do wieprzowiny z grilla, widok świnki morskiej albo szczura może wywołać torsje. Dla wielu mieszkańców Dalekiego Wschodu szczur duszony w curry, albo grillowany w pikantnej marynacie jest prawdziwym przysmakiem.East News
Podaje się wyłącznie szczury złapane na polach ryżowych. Te szczury uważane są za najsmaczniejsze i najzdrowsze.East News
Oprawione szczury moczy się w pikantnej marynacie i piecze, smarując je od czasu do czasu ostrym sosem.East News
Szczury opiekane nad węglem drzewnym podaje się z warzywami.East News
Szczur z rożna kosztuje około 2 dolarów – tyle, co kilogram kurczaka.East News
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas