Zdradzili sekret na zachowanie smaku odgrzewanej pizzy. Internet ich pokochał

Nie ma lepszego śniadania niż pizza z wczoraj. Niestety, często mimo usilnych starań nie będzie smakowała tak, jak przed kilku(nastoma) godzinami. Jest jednak na to sposób!

Co zrobić, by pizza następnego dnia była równie pyszna?
Co zrobić, by pizza następnego dnia była równie pyszna?123RF/PICSEL

Zapomnijcie o mikrofalówce. Nowojorska pizzeria Roberta's Pizza pochwaliła się w sieci swoją niezawodną metodą na kawałki włoskiego przysmaku, którym nie daliśmy rady.

Co jest kluczem do sukcesu? Śledźcie opisane poniżej kroki:

1. Połóż patelnię o nieprzywierającej powierzchni na średnim ogniu. Rzuć na nią kawałek pizzy, który chcesz podgrzać.
2. Trzymaj go na patelni przez dwie minuty. Jego spód musi zrobić się chrupiący.
3. Niezajętą przestrzeń na patelni polej dosłownie dwiema kroplami wody i zmniejsz ogień
4. Przykryj patelnię na minutę. Dzięki temu znów stopisz ser
5. Wyciągnij odgrzewany kawałek i połóż go na talerz. Zauważ, że znów zaczął przypominać pizzę, którą odebrałeś od dostawcy
6. Smacznego!

Proste i skuteczne. Nic dziwnego, że tę instrukcję internauci udostępnili już tysiące razy!

Przeczytaj również:

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas