Sposób na świeże warzywa i owoce bez lodówki

Przetrzymywanie owoców i warzyw w lodówce stało się dość powszechnym zjawiskiem, jednak pomimo zachowywania świeżości produktów przez dłuższy czas, metoda ta ma też swoje minusy.

Przetrzymywanie owoców i warzyw w lodówce stało się dość powszechnym zjawiskiem, jednak pomimo zachowywania świeżości produktów przez dłuższy czas, metoda ta ma też swoje minusy.

Przetrzymywanie owoców i warzyw w lodówce stało się dość powszechnym zjawiskiem, jednak pomimo zachowywania świeżości produktów przez dłuższy czas, metoda ta ma też swoje minusy. Część roślin nie lubi zimna i owoce egzotyczne, jak awokado, banany, mango czy ananasy, tracą smak i aromat, a nawet mogą się szybciej psuć w lodówce - podobnie zresztą jak bardziej swojskie ogórki, cukinie czy pomidory. Tu z pomocą przychodzi jednak La Denise, czyli specjalny pojemnik, który wydłuża czas świeżości owoców i warzyw bez konieczności korzystania z lodówki.

Reklama

W jaki sposób udało się to osiągnąć? Okazuje się, że zastosowano tu całkiem starą metodę. La Denise to zestaw składający się z trzech elementów - pierwszy z nich w formie szuflady służy do przechowywania owoców i warzyw (na dnie mamy pojemnik z wodą, który schładza i nawilża całość), a drugi zawiera warstwę z piaskiem, która pomaga zachować świeżość warzywom korzeniowym, jak cebula czy por - całości dopełnia pojemnik na dłuższe produkty, jak marchewka czy szalotka, w którym można trzymać je pionowo.

Trzeba przyznać, że pojemnik prezentuje się bardzo gustownie, ale jak można było się domyślić, nie należy do najtańszych - w zależności od pojemnika zapłacimy tu od 230 USD do 400 USD.

Geekweek
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy