Tak robi się kawę w kosmosie

Astronauci przebywający na pokładzie Międzynarodowej Stacji Kosmicznej są takimi samymi ludźmi jak my, a zatem ważne są dla nich używki takie jak kawa. Jej przyrządzanie na orbicie, w warunkach mikrograwitacji, wcale jednak nie należy do najłatwiejszych, a dokładny przebieg tego procesu pokazuje nam Brytyjczyk Tim Peake.

Astronauci przebywający na pokładzie Międzynarodowej Stacji Kosmicznej są takimi samymi ludźmi jak my, a zatem ważne są dla nich używki takie jak kawa. Jej przyrządzanie na orbicie, w warunkach mikrograwitacji, wcale jednak nie należy do najłatwiejszych, a dokładny przebieg tego procesu pokazuje nam Brytyjczyk Tim Peake.

Astronauci przebywający na pokładzie Międzynarodowej Stacji Kosmicznej są takimi samymi ludźmi jak my, a zatem ważne są dla nich używki takie jak kawa. Jej przyrządzanie na orbicie, w warunkach mikrograwitacji, wcale jednak nie należy do najłatwiejszych, a dokładny przebieg tego procesu pokazuje nam Brytyjczyk Tim Peake.

Całość działa w ten sposób, że zapakowana próżniowo kawa wsadzana jest do specjalnego urządzenia, które podgrzewa wodę i wtryskuje ją pod ciśnieniem do wnętrza opakowania. Jeszcze chwilka i wystarczy wbić w folię słomkę i możemy delektować się pysznym espresso.

Reklama
Geekweek
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy