Paella z kurczakiem

● 6 nóżek kurczaka
● 30 dag boczku  
● 30 dag ryżu
● 2 cebule
● 3 papryki
● szklanka mrożonego groszku
● itr bulionu
● 3 ząbki czosnku
● oliwa
● ostra papryka
● szafran
● sól, pieprz biały i czarny

1. Paprykę, cebulę i czosnek oczyść. Czosnek i cebulę pokrój w kostkę, paprykę w paski. Mięso posyp czarnym pieprzem i solą, usmaż na 6 łyżkach oliwy.

2. Do kurczaka dodaj cebulę, czosnek, podsmaż. Dorzuć paprykę. Podduś, dodaj ryż, szczyptę szafranu, sól, biały pieprz, bulion. Gotuj, aż ryż wchłonie prawie cały płyn.

Reklama

3. Do prawie gotowego dania dodaj mrożony groszek i gotuj, aż będzie miękki. Boczek pokrój, usmaż na 2 łyżkach oliwy, posyp ostrą papryką i obłóż nim paellę.

Świat kobiety
Dowiedz się więcej na temat: kurczak | ryż
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy