Palce lizać? To nie jest to, o czym myślisz
Smakowicie przypieczona skórka, soki płynące z wnętrza tuż po przekrojeniu… Właśnie tak wyobrażamy sobie idealnie przygotowaną pieczeń z szynki. Rzecz w tym, że to, co widzicie na obrazku, wcale szynką nie jest, lecz arbuzem. Oryginalnie przygotowany i upieczony owoc znalazł się w ofercie Duck’s Eatery, restauracji z Nowego Jorku. Danie kosztuje niemało, bo 75 dolarów, ale z uwagi na rozmiar wykorzystywanych arbuzów, może wyżywić aż pięć osób. Jego wstępna obróbka trwa aż sześć dni, owoc jest marynowany i przygotowywany do pieczenia tak, jak mięso, ale jest dobry również dla wegetarian. A jak smakuje? Tego niestety ze zdjęć nie odczytamy, jednak prezentuje się co najmniej apetycznie.
Palce lizać? To nie jest to, o czym myślisz
Smakowicie przypieczona skórka, soki płynące z wnętrza tuż po przekrojeniu… Właśnie tak wyobrażamy sobie idealnie przygotowaną pieczeń z szynki. Rzecz w tym, że to, co widzicie na obrazku, wcale szynką nie jest, lecz arbuzem. Oryginalnie przygotowany i upieczony owoc znalazł się w ofercie Duck’s Eatery, restauracji z Nowego Jorku. Danie kosztuje niemało, bo 75 dolarów, ale z uwagi na rozmiar wykorzystywanych arbuzów, może wyżywić aż pięć osób. Jego wstępna obróbka trwa aż sześć dni, owoc jest marynowany i przygotowywany do pieczenia tak, jak mięso, ale jest dobry również dla wegetarian. A jak smakuje? Tego niestety ze zdjęć nie odczytamy, jednak prezentuje się co najmniej apetycznie.