Crazy Chef Cooking: Pierogi z ananasa w kwadrans

Deser z afrodyzjaka: szybki i banalnie prosty. Klasyczne pierogi na słodko zastąpię dziś moją wariacją na temat. Mam nadzieję, że uda mi się zaskoczyć fanów dobrej kuchni, a mój dzisiejszy przepis - na stałe zagości w repertuarze waszych ulubionych deserów. Aby farsz i ananas stworzyły wyborny duet postaw na świeże i dobrej jakości produkty oraz zastosuj się do moich wskazówek zawartych w filmie.

Pierogi z ananasa - afrodyzjak przepisu Darka Kuźniaka
Pierogi z ananasa - afrodyzjak przepisu Darka KuźniakaINTERIA.PL

Z pomysłu możesz skorzystać przez okrągły rok, produkty których potrzebujesz są powszechnie dostępne. Nie czekaj więc , wyrusz na polowanie i zaserwuj najbliższym wyborny deser!

"6 produktów i ostry nóż"

Nagłówek zdradza prawie wszystko, bo dziś prócz składników, totalnym niezbędnikiem będzie dobrej jakości ostrze kuchennego miecza! Jeżeli do tego wszystkiego dołożymy odrobinę cierpliwości przy krojeniu ananasa - zyskamy 100% satysfakcji i zachodzi duże prawdopodobieństwo, że dzisiejszy przepis nie będzie tylko na jeden raz!

No dobra: ananas, mascarpone, żółtka, listki mięty, cukier ii pieprz ... obecne! Zabieramy się już więc do działania - włącz sobie stoper na maksymalnie 15 minut!
P.S jeśli jesteś fanatykiem deserów, pomnóż podane niżej składniki co najmniej 2 razy. Zapewne nie pożałujesz, powiem więcej - będziesz mi wdzięczny za tę radę.

Składniki (dla dwóch osób)

- 1 żółtko

- pieprz kolorowy szczypta

- ananas świeży

- serek mascarpone 125g.

- cukier 2 łyżki

- listki mięty 6szt.

Crazy Chef Cooking. Odcinek 10. Pierogi z ananasaInteria.tv

Przygotowanie:

Pierwszego pod nóż kładziemy ananasa - pozbawiamy go pióropusza, skóry oraz zdrewniałych elementów. Następnie ostrym nożem kroimy precyzyjne cienkie plastry. Zasada jest jedna: im cieńsze, tym lepsze (finalnie chodzi o efekt chrupkości oraz elastyczność ananasa).

Gdy pierwsze zadanie zostanie pomyślnie zrealizowane, zabieramy się za farsz. W tym celu zaopatrz się w miskę i coś do mieszania. Żółtka z cukrem połącz za pomocą ‘’rózgi’’ i utrzyj na jednolitą białą masę i dodaj mascarpone. Na koniec uzupełnij farsz młotkowanym pieprzem. Zamieszaj, skosztuj i wstaw do lodówki na 10min, aby masa delikatnie stwardniała.

Okej, jeśli mamy już wszystko zabieramy się do finalizacji. Na plastrach ananasa nakładamy farsz i "zlepiamy". Pierogi układamy na talerzu. Posypujemy cukrem oraz młotkowanym pieprzem (jeżeli posiadasz palnik - możesz delikatnie "opalić" pierogi z wierzchu). Do smaku oraz dekoracji użyj listków mięty.

Smacznego!

Nie zapomnij także podzielić się ze mną swoimi wrażeniami, napisz do mnie na moim Fanpage na Facebooku . Już nie mogę się doczekać, aż pokażecie jak wam wyszło!

Crazy Chef Cooking - co tydzień na łamach Facet Interia!
Crazy Chef Cooking - co tydzień na łamach Facet Interia!INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas