Męskie grillowanie. Ziemniaki z grilla z twarożkiem

Grillowa klasyka - ziemniaki z rusztu, ale podane z twarożkiem. Jeszcze nie próbowałeś? Proste połączenie, ale bardzo efektowne w smaku. Jeśli uważasz, że pogoda na grilla jeszcze nie jest zbyt odpowiednia, zawsze możesz przygotować je na patelni grillowej.

Ziemniak z serem i boczkiem
Ziemniak z serem i boczkiem123RF/PICSEL

Przygotowanie:

Na ruszt można wrzucić każdą odmianę białych ziemniaków - nadają się do pieczenia w skórce. Wcześniej musimy je tylko dokładnie oczyścić.

Ziemniaki kroimy na pół, oprószamy solą i pieprzem. Owijamy w folię, pieczemy w żarze, aż zmiękną, przez około 45 minut. Jeśli chcemy uzyskać efekt chrupiącej skórki, po tym czasie smarujemy ziemniaki olejem i znów wkładamy na ruszt.

W tym czasie przygotowujemy twarożek: w miseczce rozdrabniamy ser, solimy, dodajemy pieprz i dokładamy posiekany szczypiorek. Takim twarożkiem dekorujemy połówki ziemniaków.

RMF/INTERIA
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas