Na szlaku smaku: Eskalopki wieprzowe
Wędrujący Na szlaku smaku Darek Kuźniak ponownie trafia na łamy Interii. Znany z Top Chefa, Azja Express, czy Hell's Kitchen kucharz zaskoczy was swoimi propozycjami i poda przepisy na autorskie dania, łączące inspiracje z wielu stron świata. W kolejnym odcinku dowiecie się, jak przyrządzić eskalopki wieprzowe.

ESKALOPKI WIEPRZOWE
Składniki:
Polędwiczka wieprzowa, 300 g
Mąka pszenna, 50 g
Migdały w płatkach, 40 g
Jajko, 2 szt.
Sól, pieprz, do smaku
Olej, 5 łyżek
Polędwiczkę umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na grube plastry. Używając dłoni, delikatnie rozgnieć każdy plaster mięsa na desce. Dopraw mięso solą i pieprzem z obu stron. Na patelni rozgrzej olej. Obtaczaj mięso w mące i smaż na oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone mięso połóż na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym aby odsączyć nadmiar tłuszczu.Brokuł ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Płatki migdałów upraż na suchej patelni.
Eskalopki podawaj z ugotowanym brokułem posypanym uprażonymi płatkami.Smacznego!