Na szlaku smaku: Pasta z makreli
Darek Kuźniak powraca na łamy Interii! Znany z Top Chefa, Azja Express, czy Hell's Kitchen kucharz znów zaskoczy was swoimi propozycjami i poda przepisy na autorskie dania, łączące inspiracje z wielu stron świata. Na początek danie niezwykle proste - pasta z makreli dla czterech osób.
Pasta z makreli - 4 porcje
Składniki:
Makrela wędzona, 150 g
Jajko ugotowane na twardo, 1 sztuka
Majonez, 2 łyżki
Szczypiorek, ½ pęczka
Pieprz czarny, szczypta
Sól, szczypta
Ogórki konserwowe , 4 sztuki
Wykonanie:
Makrelę obierz ze skóry, usuń ości i przełóż mięso do miski. Następnie pokrój drobno jajko. Jajko przełóż do miski z makrelą. Dodaj majonez i drobno posiekany szczypiorek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj pastę widelcem. Podawaj pastę na żytnim pieczywie z pokrojonym w plasterki ogórkiem konserwowym.