Weganie jedzą mięso, a pozostali ludzkie DNA

Najnowsze badania genetyczne żywności pokazują, jak mało wiemy o tym, co spożywamy każdego dnia. Firma Clear Food, na zlecenie której przebadano popularną żywność, pojawiła się na Kickstarterze po to, by zadbać o zmiany w naszej świadomości dotyczącej żywności...

Najnowsze badania genetyczne żywności pokazują, jak mało wiemy o tym, co spożywamy każdego dnia. Firma Clear Food, na zlecenie której przebadano popularną żywność, pojawiła się na Kickstarterze po to, by zadbać o zmiany w naszej świadomości dotyczącej żywności...

Najnowsze badania genetyczne żywności pokazują, jak mało wiemy o tym, co spożywamy każdego dnia. Firma Clear Food, na zlecenie której przebadano popularną żywność, pojawiła się na Kickstarterze po to, by zadbać o zmiany w naszej świadomości dotyczącej żywności.

W trakcie badań pod lupę wzięto 345 hot-dogów, kiełbaski i produkty spożywcze dla wegetarian. Okazuje się, że w 4 z 21 próbek produktów, które nie zawierały mięsa, znajdowała się zanieczyszczona żywność.

Co jeszcze niepokojące, w 2 procentach całej przebadanej żywności, a 66 procentach wegańskiej, znajdowały się ślady ludzkiego DNA, a w 10 procentach bezmięsnych produktów, znajdowały się szczątki mięsa drobiowego lub wieprzowego.

Reklama

Testy wykazały również, że w aż 3 procentach żywności, która miała zawierać mięso kurczaka czy indyka, tak naprawdę znajduje się wieprzowina.

Przeprowadzone badania powinny nam wszystkim dać sporo do myślenia. Co tu dużo mówić, za bardzo ufamy producentom dzisiejszej żywności.

Geekweek
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy