To płynne złoto. Już 2 łyżki dziennie obniżają poziom cukru i cholesterolu

Lecznicze działanie miodu zostało potwierdzone licznymi badaniami. Dziś poznajemy kolejne
Lecznicze działanie miodu zostało potwierdzone licznymi badaniami. Dziś poznajemy kolejne123RF/PICSEL

Miód to płynne złoto. Obniża poziom cukru i cholesterolu

Wyniki te są zaskakujące, ponieważ miód składa się w około 80 procentach z cukru. Ale miód to także złożona kompozycja powszechnych i rzadkich cukrów, białek, kwasów organicznych i innych związków bioaktywnych, które najprawdopodobniej mają korzyści zdrowotne
komentuje jeden z autorów.
Nie mówimy, że powinieneś zacząć jeść miód, jeśli obecnie unikasz cukru. Chodzi bardziej o zastąpienie - jeśli używasz cukru stołowego, syropu lub innego słodzika, zamiana tych cukrów na miód może zmniejszyć ryzyko kardiometaboliczne
podsumowują badacze.
Sam przeciw kłusownikom. Włoski rybak walczy o przyrodęDeutsche WelleDeutsche Welle
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?