Ballantines rozgrzeje każdego konesera trunków

Tej zimy Ballantine’s tworząc nowy rozdział w historii whisky i zaprasza na wyjątkowo rozgrzewające koktajle, jakich jeszcze nigdy nie było nikomu dane spróbować. Trzy kuszące propozycje – Cafe Ballantino, Ballantea i Scotch Bee, zostały stworzone po to, by rozgrzać każdego konesera najlepszych trunków. Kluczem do sukcesu okazało się połączenie doskonałej whisky z najbardziej aromatycznymi składnikami kojarzącymi się z zimowymi miesiącami – goździkami, miodem, kardamonem czy syropem malinowym. Kombinacja szkockiej tradycji i polskich smaków może wydawać się zaskakująca, ale na pewno dostarczy nowych doznań i pozwoli cieszyć się przyjemniejszą stroną zimowych wieczorów.

Tej zimy Ballantine’s tworząc nowy rozdział w historii whisky i zaprasza na wyjątkowo rozgrzewające koktajle, jakich jeszcze nigdy nie było nikomu dane spróbować. Trzy kuszące propozycje – Cafe Ballantino, Ballantea i Scotch Bee, zostały stworzone po to, by rozgrzać każdego konesera najlepszych trunków. Kluczem do sukcesu okazało się połączenie doskonałej whisky z najbardziej aromatycznymi składnikami kojarzącymi się z zimowymi miesiącami  – goździkami, miodem, kardamonem czy syropem malinowym. Kombinacja szkockiej tradycji i polskich smaków może wydawać się zaskakująca, ale na pewno dostarczy nowych doznań i pozwoli cieszyć się przyjemniejszą stroną zimowych wieczorów.


Wszystkie przygotowane przez markę Ballantine’s gorące drinki można samodzielnie wykonać
w domu, zgodnie z poniższymi przepisami:

Cafe Ballantino

  • 40 ml Ballantine’s Finest
  • 10 ml syropu cukrowego
  • 3 goździki
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 3 ziarna kardamonu
  • gorąca mocna kawa

Do szklanki wlej whisky Ballantine’s Finest i syrop cukrowy, a następnie zamieszaj. Dodaj goździki, szczyptę gałki muszkatołowej i ziarna kardamonu. Wszystko dopełnij gorącą mocną kawą. Zamieszaj przed podaniem.

Reklama

Wszystkie przygotowane przez markę Ballantine’s gorące drinki można samodzielnie wykonać
w domu, zgodnie z poniższymi przepisami:

Ballantea

  • 40 ml Ballantine’s Finest
  • 20 ml syropu malinowego
  • 10 ml soku z cytryny lub 2 plasterki cytryny
  • gorąca woda lub herbata

Do szklanki wlej Ballantine’s Finest i syrop malinowy a następnie zamieszaj. Dodaj 2 plasterki cytryny i dopełnij szklankę herbatą. Zamieszaj przed podaniem.

Wszystkie przygotowane przez markę Ballantine’s gorące drinki można samodzielnie wykonać
w domu, zgodnie z poniższymi przepisami:

Scotch Bee

  • 40 ml Ballantine’s Finest
  • 10 ml miodu (najlepiej płynnego)
  • 6/8 goździków
  • skórka z cytryny
  • gorąca herbata

Do szklanki wlej Ballantine’s Finest, dodaj płynny miód i zamieszaj. Następnie wrzuć goździki i skórkę z cytryny i ponownie zamieszaj. Dopełnij gorącą herbatą.

 Czy to przypadkiem nie to, czego nam wszystkim teraz potrzeba? Ciepłego smacznego!


materiały prasowe
Dowiedz się więcej na temat: whisky
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy