Burgery z lwa i steki z tygrysa. Nadchodzi dzikie mięso z probówki

Egzotyczne mięso z probówki trafi na nasze stoły. Jak smakuje?
Egzotyczne mięso z probówki trafi na nasze stoły. Jak smakuje?Primeval Foods123RF/PICSEL

Roślinny substytut albo mięso z laboratorium

Steki z tygrysa? Już niedługo w restauracjach z gwiazdkami Michelin
Steki z tygrysa? Już niedługo w restauracjach z gwiazdkami MichelinPrimeval Foodsmateriały prasowe
Mięso in vitro bierze prawdziwe mięso - kurczaka, wołowinę czy jagnięcinę i produkuje prawdziwe mięso, bez konieczności zabijania zwierząt. Z pojedynczej komórki możesz stworzyć nieograniczoną ilość mięsa bez antybiotyków, bez wylesiania ara ziemi
tłumaczył jakiś czas temu Josh Tetrick, założyciel i CEO firmy Eat Just.
Ludzie nieustannie szukają możliwości spróbowania nowego jedzenia, nowych restauracji, nowych kulinarnych doświadczeń, ale tradycyjne gatunki osiągnęły już swoje limity w sprostaniu temu zapotrzebowaniu
komentuje Yilmaz Bora z Ace Ventures, które wspierało Primeval Foods w pracach nad nietypową dziczyzną.