Dorsz w migdałach

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij

Prosty sposób na wyjątkowy smak.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki na 4 porcje:

  • 4 filety z dorsza,
  • cytryna, jajko,
  • łyżka płatków migdałowych,
  • łyżka masła, łyżeczka mąki,
  • sól, pieprz, natka, olej do smażenia

Przygotowanie:

Filety umyć, osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na 15 minut. Po tym czasie filety znów osuszyć. Każdy kawałek ryby posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące i roztrzepanym widelcem jajku, a następnie w płatkach migdałowych. Rozgrzać olej na patelni i smażyć opanierowane filety po 4 minuty z każdej strony. Podawać gorące z kawałkiem masła, zieloną sałatą, natką i plasterkiem cytryny.

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na