Wegańskie burrito

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij

Kto oprze się grubej, wypełnionej samymi pysznościami tortilli? Ja z pewnością nie! Myślę, że również koledzy z biura będą patrzeć z zazdrością na wegańskie burrito w twoim lunchboxie - przekonuje Eryk Wałkowicz, autor książki "Roślinny lunchbox dla każdego" i bloga erVegan.com

Wegańskie burrito
Wegańskie burritomateriały prasowe

Na rozgrzanym tłuszczu w rondelku smaż przez kilka minut posiekaną cebulę, pokrojoną paprykę oraz czerwoną fasolę. Awokado i tofu pokrój w kostkę.

Ryż dopraw kuminem, wędzoną papryką oraz solą i pieprzem.

Tortillę rozłóż na folii aluminiowej i nałóż na nią ryż, a na nim umieść podsmażone warzywa, kuku­rydzę, awokado i tofu. Wszystko to posyp posiekaną kolendrą i zwiń w grubą rolkę, wcześniej zakładając boki placka do środka, tak aby powstała szczelna, podłużna sakiewka.

Zapakuj całość w folię aluminiową i przełóż do lunchboxu.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      Wegetariańskie burgery z czerwonych buraków
      Wegetariańskie burgery z czerwonych burakówInteria KulinariaInteria Kulinaria

      Przepis pochodzi z książki "Roślinny lunchbox dla każdego", Eryk Wałkowicz. Wydawnictwo Znak. Premiera: 23 maja 2018 r.

      "Roślinny lunchbox dla każdego", Eryk Wałkowiczmateriały prasowe
      Fragment książki
      emptyLike
      Lubię to
      Lubię to
      like
      0
      Super
      relevant
      0
      Hahaha
      haha
      0
      Szok
      shock
      0
      Smutny
      sad
      0
      Zły
      angry
      0
      Udostępnij
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      Przejdź na