Ze śmietnika na stół? Ten puszysty grzyb zmienia odpady w smaczne dania

Smażony pasztecik składający się z miazgi sojowej zaszczepionej pleśnią Neurospora i pozostawiony do fermentacji na kilka dni
Smażony pasztecik składający się z miazgi sojowej zaszczepionej pleśnią Neurospora i pozostawiony do fermentacji na kilka dniVayu Hill-Maini, UC Berkeleydomena publiczna
System żywnościowy powoduje ogromne marnotrawstwo i pilnie potrzebujemy rozwiązań, aby rozwiązać ten problem i stawić czoła wyzwaniom, jakie stwarza dla bezpieczeństwa żywnościowego i zrównoważonego rozwoju
powiedział Hill-Maini.

Nie wyrzucaj, to marnotrawstwo

Grzyb chętnie zjada te rzeczy, tworząc w ten sposób pożywienie, a także więcej siebie, co zwiększa zawartość białka. Więc faktycznie nastąpiła zmiana wartości odżywczej. Widzisz zmianę w profilu smakowym. Znikają niektóre nieprzyjemne aromaty kojarzone z ziarnami soi. I wreszcie, niektóre korzystne metabolity są produkowane w dużych ilościach
wyjaśniają autorzy.

Smak na miarę gwiazdki Michelin?

Wtedy będziemy mogli zrozumieć, jakie zmienne należy dostroić, aby osiągnąć określony wzrost, odżywianie, smak itp. W moim nowym laboratorium na Uniwersytecie Stanforda będziemy się tym dokładnie zajmować
podsumował.
Skok ze spadochronem na 102 urodziny. Niezwykły wyczyn BrytyjkiAssociated Press© 2024 Associated Press
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?