Jakie źródła białka wybrać: Roślinne czy mięsne?

Na drewnianej desce ułożone są różnorodne źródła białka: surowy kawałek wołowiny, filet z łososia, pierś z kurczaka, dwa jajka i kawałek sera. Obok deski znajdują się miseczki z różnymi rodzajami fasoli oraz szklanka mleka.
Różne rodzaje białka są dobre dla naszej codziennej diety. Warto zapewnić różnorodność.N3ho_Photo123RF/PICSEL

Za co odpowiadają aminokwasy i dlaczego ich potrzebujemy?

Ile białka powinno się spożywać?

Zobacz również:

Jak zwiększyć spożycie białka na co dzień?

Zobacz również:

Mięso czy roślinne odpowiedniki? Co jest dla nas zdrowsze

    Czy warto inwestować w odżywki białkowe?

    Jowita Michalska: AI zamiast przyjaciela. Duży światowy biznesINTERIA.PL
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
    Zapisz się na geekweekowy newsletter i łap najświeższe newsy ze świata tech, lifehacki, porady i ciekawostki.